Bästa tomatsåsen!

I början på augusti mognade de första tomaterna på planorna som jag drivit upp från frön som jag fick från Ilva i Italien. Sorten heter Romarzano och verkar vara samma (eller nära släkt) med de goda tomater vi köpte varje dag i Greve in Chianti förra hösten. Och tomatsåsen blev lika god som den vi åt varje dag när vi var i Toscana!!! Vitlök, olivolja, vitt vin och basilika var allt som behövdes utöver tomaterna.
Och så en god pasta. Vi provade de blå påsarna med pasta från Zeta - ett klart lyft från Barillapastan, men inte lika god som de gul-svarta påsarna som Jens Dolk importerar. Och inte lika god som orecchiette - men den är ju lite knepig att få tag i.
3 Comments:
Vad kul! Jag har undrat om de kom upp!
Grymma fröer!!!
Men Mårten! Vad är det här för påhitt.. vi vet ju alla att du egentligen bara äter El Maco :)
hälsningar Katja & Tommy
Skicka en kommentar
<< Home