Bearnaise + sparris, färskpotatis & fläskfilé
Idag blev det skåpmat. En bit fläskfilé låg på jäsning i kylen och fick ligga till sig ytterligare lite på grillen, penetrerad av en rejäl kvist rosmarin. Efter en stund fick den sällskap av lite importerad grön sparris, penslad i olivolja. Färskpotatisen stod redan på spisen, nästan klar – när jag fick sånt otroligt sug i bearnaise-tarmen. Snabb inventering i kyl och grönsaksland gav positivt resultat - och på 90 sekunder var reduktionen i kokning, gjord på rioja-rosé och nästan all dragon kryddträdgården kunde uppbringa, smöret låg i en annan gryta och smälte och en äggula på väg ner i kastrull nr 3. sådär - bea på 5 minuter! Resten av dragonen + persilja gjorde susen: en bea som Nicke nog skulle godkänna direkt! Nu gäller det bara att ta hand om dragonen så den växer till igen!
1 Comments:
det har varit en del repriser på sistone, igår till exempel mortlade jag ihop en pesto. och så lite takeaway från ciaociao och agra - vi har varit lite trötta senaste veckan, det har varit så vaaaarmt! dessutom pajade frysen förra veckan, så vi fick skynda oss att äta det som låg i den....falukorv, köttfärs yada yada.
Skicka en kommentar
<< Home