Grillat ankbröst med röd färskpotatissallad

Till pippin gjorde jag en potissallad på färskpotatis, röd paprika och spenat. På vår egen stjärnkock Niklas (INTE tv-niklas) inrådan kokade jag in ett par dl rödvin och några msk socker med en hackad lök. Blankade av med en msk smör, och blandade ner det i potatissalladen tillsamman med lite färsk timjan. Det blev väldigt gott tillsammans med ankan.
Det var lite tomt i vinhyllan, så jag korkade upp en flarra rött från Ribera del Duero i norra Spanien - Condado de Oriza (99 kr om jag minns rätt), lite kryddig och ganska mycket nya fat, men det funkade rätt bra. En Viña Albali Gran Reserva hade varit perfekt också tror jag.
1 Comments:
GREAT IDEA!
Jag läste ditt recept på dressingen och då började det "ticka" där uppe. Så jag gjorde en skysås till våra grillade ankbröst (det blir ju inte speciellt mycket att göra sås av när man grillar), med utgångspunkt från ditt förslag. Den blev helt suveränt god!
3 dl gott rödvin, 1/2 rödlök, 1 liten schalottenlök, 1/2 paprika, 1 tsk rörsocker, salt och peppar efter smak som jag lät koka ihop under tiden som jag grillade ankbrösten (ca 10 minuter). En liten aning Maizena mörk redning för att få skyn att gå ihop och en smörklick att blanka av med.
MVH
Krister
Skicka en kommentar
<< Home