lördag, augusti 05, 2006

Grillat lamm med röd rödlök


Förortens butiker suger. Vi letade efter nåt trevligt att mumsa på till ett glas champagne - men det fanns fanimej inte nåt kul. Det blev lite sourcream-stjärnor till en flaska Laurent Perrier Grand Siecle. Kanske lite overkill, men när man har främmande från London får man försöka slå på stort så gott det går!
Fast Vi-butiken hade iallafall ett par bitar svenskt lamm, i form av små rostbiffar. Så vi slängde dom på glöden, grillade hårt och penslade på en röra av vitlök, olivolja och rosmarin precis när vi vänt dom - det blev underbart gott! Till lammet rostade vi färskpotatis, kokade en örtig tomatsås på Mutti-tomater (såklart) och rosmarin & oregano. Dessutom kokade vi två knippen fina rödlökar i rödvin och oregano, så dom blev ännu rödare och väldigt söta och goda! Glömde jag nåt? Ja kanske et par skärbönor som fick vikariera för sockerärterna som jag inte fick tag i. Suck. Men det blev gott ändå!
Vinet glömde jag ju: vi korkade upp en flaska 2003 De Martino Single Vineyard Syrah, från Colchuaga-dalen i Chile. Det var gudomligt gott - och att vi var där och trampade runt i odlingarna i vintras gjorde inte saken sämre! (best sort, nr 88302, 136 kr).