torsdag, augusti 10, 2006

Minikräftskiva + kalventrecôte med kantareller


Idag hade vi besök från Grekland - min kompis med tillsammans med en flickvän som aldrig varit här! Och hon hade definitivt aldrig ätit kräftor!!!
Så det blev ett kilo svenska färska, ackompanjerade av Vilmas trekornsknäckebröd med västerbottenost, OP och manzanilla.
Och eftersom man inte blir så mätt på kräftor, grillade vi på lite fin kalventrecôte som sen serverades med kantarellrisotto, balsamicosirap och skållade pärltomater. TIll detta drack vi Campo Ceni (lite trist italienare) och Vichy Noveau Lingon.
Till efterrätt åt vi glass från SIA - deras nya lyx-vanilj och dito choklad med en smarrig australisk choklad/apelsinlikörsås från Cajsa Warg (det stod om såsen i senaste Gourmet). Enkelt och jättesmarrigt.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

den här sidan är ju ett riktigt guldkorn! och choklad/apelsinlikörsåsen ska kollas upp, det är bra med snabba säkra kort i skafferiet :)

augusti 11, 2006 3:18 em  
Anonymous Anonym said...

Kan inte göra annat än att hålla med: vi åt den (hittills) godaste maten i Sverige i mycket trevligt sällskap. Nu ser vi fram emot att få bjuda tillbaka i Grekland :)

/de grekiska kompisarna

augusti 12, 2006 8:30 em  
Blogger Lisa said...

Förlåt att jag inte svarade. Glömde det helt. Du får fråga Ilias om han vill ge ut receptet. Det är hans nu! Ha det bra!

augusti 26, 2006 10:39 em  
Blogger marten said...

tack i alla fall lisa för att du tog dig tid att svara. vi improviserade ihop lite keso, philadelphiaost, sardeller, vitlök, parmesan, citron och lite pippi till en gucka som jag tror blev ganska lik Ilias! Den blev iallafall väldig gott - tyckte både vi själva och alla gästerna (det gick åt tre 75centimetersbröd från Gateau!!!).

augusti 29, 2006 9:49 em  

Skicka en kommentar

<< Home