onsdag, november 29, 2006

Grillad kyckling - inte i foliepåse


Hittade Krav-kyckling från Bosarp på stormarknaden häromdan. Den var på 1.8 kilo, och fet och fin. Så jag grillade på den hel på webern - tog en timme ungefär, på ganska hög temp och med en hel del äppelträ som gav fin rökighet. Till det rostade jag på sparrispotatis, rödbetor, rödlök, morötter och palesternacka i lite kallpressad rapsolja i ugnen - och sen var det klart! Kycklingen blev saftig och fin, med superknaprigt, uppblåst skinn - nästan som pekinganka....det var rejält med fett på den fåglen - till skillnad från 29:90-kycklingarna. Ungarna älskade den.
Vi provade Fairview Pinotage till, den var hygglig, med betydligt nertonad pinotage-rökighet som tur var (även om jag räknat lite med den till den rökiga pippin).

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

januari 15, 2007 2:38 em  

Skicka en kommentar

<< Home