tisdag, november 21, 2006

När lammet tystnade....


Våra egna stekar från roslagslammet försvann fortare än kvickt....så när Putrick från Knivsöder erbjöd sig att komma över med ett lammben från smålandsskogarna var vi snabba på att acceptera! Steken benades ur och proppades full med rosmarin och vitlök och bands ihop. Sen åkte den på webern i en dryg timme - indirekt bbq-grillning med flis från äppelträdet som extra rökkrydda. vi tog ut den på 56° och lät den vila sig till en perfekt genomstekning.
Till detta serverades en klassisk potatisgratäng och rödvinssås med vininkokta smålökar.
Grilltekniken gör lammet alldeles nitrit-rosa på ytan och det får en underbar syrlig rök-touch, och eftersom temperaturen hålls relativt låg, behåller den i princip all sin vätska. Jag är helt såld!
Vi drack en sydafrikansk syrah om jag minns rätt - helt ok. Saint Cosmes Côte du Rhône hade varit klockren tror jag...får prova den nästa gång!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kärt barn har många namn, nu också "Putrick".
//P

november 24, 2006 1:15 em  

Skicka en kommentar

<< Home